Oppiminen jatkuu valmennuksen jälkeen

Viestintävalmennus sysää liikkeelle oppimisprosessin, joka jatkuu valmennuksen jälkeen.

“Sinähän voisit kouluttaa, kun olet tuollainen näkemyksellinen ja sanavalmis tyyppi”, kollegani kouluttaja Tiina Torppa heitti.

Valmentamiseen johtaneesta hetkestä on jo useita vuosia, mutta muistelen sitä lämmöllä. Oli ilo alkaa jakaa osaamistani ja kokemustani asiantuntijoille ja johtajille.

Viime kädessä siinä on kyse isommasta asiasta: haluan katalysoida muutosta valmennettavien ja heidän organisaatioidensa liiketoiminnassa. Vaikkapa sitä, että asiantuntija oppii auttamaan asiakkaitaan viestimällä ja keskustelemalla olennaisista asioista ja entistä aktiivisemmin. Ja tämä viestintä johtaa tyytyväisempiin asiakassuhteisiin ja kauppoihin.

Oman haasteensa tuo, että muutos ottaa aikansa. Ja se aika on aina pidempi kuin yksi tai useampi viestintävalmennus.

Juuri siksi pistän valmennuksissa paljon paukkuja käytännönläheiseen oppimiseen. En kata valmista pöytää, josta valmennettava voi syödä tarjolle asetetut herkut, vaan haastan hänet oppimaan. Sosiaalipsykologiaa sekä koulutusta, viestintää ja johtamista yhdistävää neuvontaoppia opiskelleena tiedän, että pelkkä tieto ei tee guruksi, eikä myönteinen asenne johda aina toimintaan.

Tietoa pitää lähteä soveltamaan ja koettelemaan, jotta taidot ja omat näkemykset kehittyvät. Se tarkoittaa kysymyksiä, keskustelua ja harjoituksia. Kannustavaa ja kokeilevaa ilmapiiriä, tilaa oivalluksille. Jos on kyse ryhmävalmennuksesta, käytän myös vertaisoppimista. Tämän myötä valmennettavan osaaminen ja usko oppia uutta vahvistuvat.

Ihan kuten Raija Kaljunen twiitissään hienosti kiteyttää:

Yhtä olennaista on puhua viestintävalmennuksen jälkeisestä ajasta. Ydinkysymys kuuluu, miten valmennettava aikoo jatkaa ja seurata oppimistaan. Toteuttaa muutosta.

Omat tavoitteet, suunnitelmat ja kalenteriin merkityt aikataulut ovat mainio apu, mutta voisiko matkantekoa keventää myös kulkemalla toisen ihmisen kanssa? Jonkun, joka haluaa tukea toista ja kaipaa itse pientä sosiaalista tukea oppimiseen. Se voi olla esimerkiksi toisen mielipiteen kysymistä chatissa tai aikataulumuistutus jonkin tärkeän asian suhteen.

Kuten sanotaan, pienet asiat voivat tehdä suuren eron.

Sinulle heitän kysymyksen:

Kun seuraavan kerran osallistut valmennukseen tai sparraukseen, miten aiot jatkaa oppimistasi valmennuksen jälkeen?

2017-06-09T07:57:17+00:00 2017/05/29|Matkalla vaikuttajaksi, Oppiminen|